motivációs blog, motivációs idézet,

Aggódni, idegeskedni mindig találhatunk okot. Körülnézve ebben a zűrzavaros világban, még csak erőlködnünk sem kell, hogy szorongásra ösztönző dolgokat találjunk magunk körül. Mondhatnánk azt is, hogy teljesen érthető, ha a mai korban valaki feszengő és letargikus. Végül is így is felfoghatjuk a dolgot, de én most arra szeretnélek motiválni, hogy próbáld mindezt más szemszögből nézni.

Igen, úgy gondoltam, hogy a mai motiváció erről szóljon, hiszen a rossz dolgok ellenére annyi apró szépség veszi körül az életünket nap mint nap. Ha elkezdenéd tudatosan ezeket keresni, észrevenni és örülni nekik, hidd el, teljesen megváltozna az életed minősége. Ez a sok-sok apró öröm azért adatott neked is, hogy szépek, örömteliek, boldogok legyenek a napjaid. Ahogy a mellékelt képen is láthatod ezt a kiscsibét. Ha például egy ehhez hasonló aranyos jószágot látsz valahol, el is rohanhatsz mellette, mondván, hogy nem érsz rá megcsodálni, mert rengeteg a dolgod.

De az biztos, hogy ha megállsz, szemügyre veszed, esetleg megsimogatod, akkor boldogságra fog motiválni téged. Majd tovább mész, találsz egy szép virágot egy teraszon, és szánsz időt arra, hogy megszagold, lefényképezd közelről, vagy egyszerűen csak szemügyre vedd. Ez is motiváció lesz számodra és örömöt fog adni.

De megteheted, hogy csak a rengeteg teendődre fókuszálsz, és a negatív dolgokra, a veszélyekre. Igen, megteheted, de azt fogod észrevenni, hogy mindez szorongásra fog motiválni téged, nem örömre. Te döntesz újra és újra, nap mint nap. Ez a te életed. A fentiek fényében teheted örömtelivé és boldogtalanná is.
HAJRÁ!

Ha szeretnél minden napra egy motivációt, kattints ide!

Kategória: Egyéb

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?